sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Porkkanakäsi!




Nyt kun on tätä vapaa-aikaa, niin tekstiäkin alkaa pukata. Tähän postaukseen laitan mukaan jopa kuvan, sillä tahdon todistaa, että käteni eivät ole aivan normaalit.. Ne ovat nimittäin pranssit kuin porkkana. Voi tietysti johtua siitä, että popsin paljon porkkanaa, mutta luulen että siinä on muutakin taustalla.

Itsehän en käsieni oranssisuutta huomannut ennen kuin ympärilläni olevat ihmiset alkoivat huomautella asiasta. Eräskin henkilö kysyi, että pesenkö käteni porkkanalla, kun ne ovat niin oranssit. No, en pese, mutta elimistössäni ei ole kaikki ok!

Lääkärin mukaan oranssit käteni johtuivat vain stressistä...

Itse epäilen syylliseksi gluteenia sekä kilppariongelmia. Olen lukenut ainakin sellaisen teorian, että kilpirauhashormonia tarvitaan beetakaroteenin muuntamiseksi A-vitamiiniksi, ja jos niiden hormonien kanssa on ongelmia, ei sitä muutosta tapahdu ja beetakaroteeni jää ihoon värjäten sen kellertäväksi. Olen myös lukenut joitakin keskusteluja, joissa on ihmetelty oransseja käsiä ja joku siellä kertoi vaivan loppuneen, kun hän oli ollut jonkin aikaa gluteenittomalla ruokavaliolla. Joillain sivustoilla mainitaan oranssi-ihoisuus kilpirauhasen vajaatoiminnan oireeksi, juuri edellä mainitun syyn vuoksi.

Mutta toivoa on, että voisin joskus olla hieman normaalimman värinen! Tässä teille todistusaineistoa käsieni väristä. Kuva on kyllä vuodelta 2012, jolloin sainkin eniten kuulla asiasta. Nyt se on ehkä hieman helpottanut, mutta vielä olen melko oranssi, varsinkin jos erehdyn syömään enemmän porkkanaa.


Onko sinulla kokemusta oranssista ihosta? Oletko päässyt siitä eroon ja mistä se johtui/johtuu? Olisi kiva kuulla kommentteja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti